My Blog

Cajon

Workshop Cajon

Een Cajon is een vierkante houten ‘doos’ die bespeeld kan worden zoals een drumstel. Met een goede bas, scherpe snare en een klankrijke slap kun je veel verschillende ritmes spelen op dit instrument. Een leuke bijkomstigheid: Je mag op het instrument zitten terwijl je het bespeeld!

Inhoud workshop

Tijdens deze percussieworkshop werken de kinderen aan motoriek, samenspel en ritmegevoel. De Cajon is een populair instrument en tijdens de workshop leren de kinderen verschillende ritmes aan.

Kosten

De workshops hebben een duur van 60 minuten en de kosten bedragen € 85,00 per uur excl. reiskosten (btw vrijgesteld). De lessen zijn in te zetten als eenmalige muziekactiviteit en als lesreeks.

Cajon bij u op school?

Neem contact op
No comments
nicoleCajon
read more

Dagprojecten

Dagprojecten op scholen

Op zoek naar een leuke afsluiting van een projectweek? Op een originele manier het jubileum van uw school vieren? Samen op spectaculaire wijze afscheid nemen van een docent/directeur? Een hele dag repeteren en aan het eind een spetterende show!

Welke workshops zijn er mogelijk?

Rhythm on Trash

Ook wel “trommel op rommel” genoemd. We gaan op verschillende afvalmaterialen (bijvoorbeeld tonnen, kliko’s, emmers, afvalbakken, autovelgen) muziek maken. Tijdens de workshop gaan we samen 1 ritme vormen en meerdere ritmes door elkaar spelen (polyritmiek). Een verassende en leuke workshop!

Salsa dansen

Samen met onze docent Rudsel leren de kinderen Salsa dansen. De opzwepende muziek en spectaculaire bewegingen zorgen voor een spetterende show aan het einde van de dag.

Boomwhackers

Boomwhackers zijn gestemde akoestische plastic buizen die elke een eigen harmonische toon geven. Oftewel: elke buis geeft een andere toon. Ze worden bespeeld door ergens op te slaan, tegen elkaar te slaan, tegen iemands hand te slaan enzovoorts.

Bodypercussie

Slaan op je benen, klappen in je handen, gekke geluiden maken met je mond, met je vingers knippen. Een combinatie van alle geluiden die je met je lichaam kan maken zorgt voor te gekke ritmes. Deze workshop is bij een dagproject mogelijk in combinatie met een blacklight!

Urban Dance

Tijdens deze dansworkshop werken de kinderen aan motoriek, uitstraling en ritmegevoel. Urban Dance is een combinatie van verschillende dansstijlen. Tijdens de workshop is er tijd om een choreografie van onze docent aan te leren en ruimte voor freestyle dansen.

Rap

Tijdens de rapworkshop ga je samen met onze zeer ervaren rapper aan de slag. Alle facetten van rappen komen aan bod, het (hiphop) ritme, de rijmschema’s, de performance van een rapper en het schrijven van teksten. Uiteindelijk wordt er gewerkt naar een individuele of groepsrap, afhankelijk van de wensen van de school en de leerlingen.

Vuilnismannendans

Een dans die zowel bij jonge kinderen als bij de ouders/docenten tot de verbeelding spreekt. De vuilnismannendans. Een dans over een vuilnisman die al het vuilnis op komt halen. Dansdocente Tessa neemt de kinderen mee in hun eigen fantasiewereld met deze dans.

Cardio Drums

De kinderen gaan muziek maken en sporten combineren. Tijdens deze workshop gaan we op grote ballen drummen en tegelijkertijd op de muziek bewegen/dansen. Erg leuk om te doen én om naar te kijken in de eindshow.

Lichtjesdans

Een combinatie van dans en theater komen aan bod in deze ‘lichtjesdans’. De leerlingen dansen om de lichtjesboom heen met kleine lampjes om hun vinger. Hoe spannend is het om in het donker te dansen met z’n allen?

Djembé

De kinderen gaan trommelen op djembés uit Afrika. De djembé is een houten trommel bespannen met een geitenvel. Een djembé wordt met de handen bespeeld en kan meerdere klanken produceren. Door deze klanken te combineren kunnen er ritmes gevormd worden.

Popzang

De leerlingen gaan samen een bekend popliedje instuderen. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau van groep is er ruimte voor meerstemmigheid, solo’s en choreografieën bij de uitvoering van het lied.

Theater

Fantaseer, improviseer en maak met elkaar een echt theaterstuk!
Onze docent helpt de kinderen over de drempel heen van het acteren, want dat kan best een beetje spannend zijn. Samen maken ze een theaterstuk vol humor en met verrassende acts.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Klik hier

Ervaringen van andere klanten

  • De voorstelling was superleuk en je enthousiasme was aanstekelijk    

    Henriëtte Gerritsen Mulkes Marijkeschool Nijverdal - Dagproject
  • Ons dagproject was zeer geslaagd, super leuke lessen en een spetterende uitvoering. Een echte aanrader voor iedereen die van muziek en van kinderen houdt...

    Jeannet Hietkamp Beatrixschool Rijssen
  • Somnium music geeft ontzettend leuke workshops voor de basisschool. Niet alleen voor een dag, maar ook voor bijvoorbeeld een projectweek. Bij ons was de afsluiting geweldig. 200 kinderen die samen een hele voorstelling in elkaar hebben gezet (uiteraard onder leiding van Somnium Music), wat een feest!

    Marjon Dommerholt

Wat kunt u verwachten?

Wij studeren met alle klassen een act in die we aan het eind van de dag in een eindpresentatie/show verwerken. Een erg leuke dag waarbij (h)erkenning van talent, plezier en samenwerken als klas centraal staan. Benieuwd naar de kosten? Dit hangt af van het aantal groepen op uw school. Graag maken wij een passende offerte!

Meer informatie

Programma op maat

Tijdens een dagproject studeren wij met alle kinderen van uw school verschillende muzikale workshops in. De workshops variëren van drummen tot dansen (in overleg met u stellen wij een workshopinvulling samen). Verdeeld over de dag bereiden de leerlingen samen met een vakkundig docent een optreden voor. Aan het eind van de dag zullen zij deze ervaring in de praktijk brengen door middel van een uitvoering voor medeleerlingen, familie en eventueel andere belangstellenden. Het is tevens mogelijk om een (verassings)act in te studeren met het docententeam en deze in de uitvoering te tonen aan de leerlingen. Wij maken graag een persoonlijk workshop-programma voor u, waarbij we zoveel mogelijk invulling geven aan de wensen van uw school.

No comments
nicoleDagprojecten
read more

Kennismaken met klassieke muziek

Kennismaken met klassieke muziek

Een pianist en fluitiste komen samen een mini-concert geven bij u op school!! Tijdens het miniconcert komen diverse componisten en muziekstijlen aan bod. Waarbij zowel aandacht wordt besteed aan de muziekstijl als aan het leven van de componist.

Inhoud

Tijdens dit interactieve miniconcert van ongeveer 45 minuten nemen Rudsel en Nicole de kinderen mee in de wereld van klassieke muziek. Met spannende verhalen over componisten, leuke weetjes over klassieke muziek en interactieve opdrachten (de kinderen vormen zelfs een eigen mini-orkest bij een stuk) komt klassieke muziek zelfs bij de jongste kinderen tot leven.

Kosten

Het mini-concert heeft een duur van 45 minuten per groep en de kosten zijn op aanvraag en afhankelijk van de grootte van het publiek. De lessen zijn in te zetten als eenmalige muziekactiviteit en als lesreeks waarbij verschillende muziekstijlen aan bod komen. Dit miniconcert kan ook aan 2 of 3 klassen tegelijk gegeven worden.

Een miniconcert bij u op school?

Neem contact op
No comments
nicoleKennismaken met klassieke muziek
read more

Rap

Workshop Rap

Rappen is het praten in rijm op het ritme van een hiphopbeat. Het is mogelijk om een rap over een bepaald onderwerp te maken met de kinderen zodat deze vaker inzetbaar is voor de school.  

Inhoud workshop

Tijdens de rapworkshop ga je samen met onze zeer ervaren rapper aan de slag. Alle facetten van rappen komen aan bod, het (hiphop) ritme, de rijmschema’s, de performance van een rapper en het schrijven van teksten. Uiteindelijk wordt er gewerkt naar een individuele of groepsrap, afhankelijk van de wensen van de school en de leerlingen.

Kosten

De workshops hebben een duur van 60 minuten en de kosten bedragen € 75,00 per uur excl. reiskosten (btw vrijgesteld). De lessen zijn in te zetten als eenmalige muziekactiviteit en als lesreeks.

Rapworkshop boeken?

Neem contact op
No comments
nicoleRap
read more

Djembé

Djembé workshop

De kinderen gaan trommelen op djembés uit Afrika. De djembé is een houten trommel bespannen met een geitenvel. Een traditioneel Afrikaans instrument met een rijke (culturele) geschiedenis. Een djembé wordt met de handen bespeeld en kan meerdere klanken produceren. Door deze klanken te combineren kunnen er ritmes gevormd worden.

Inhoud workshop

Onze docent neemt de kinderen mee naar de Afrikaanse cultuur door de kinderen verschillende traditionele Afrikaanse ritmes te leren. Ook wordt er aandacht besteed aan de herkomst van de ritmes en de Afrikaanse tradities.

Kosten

De workshops hebben een duur van 60 minuten en de kosten bedragen € 100,00 per uur excl. reiskosten (btw vrijgesteld). Groepen tot 15 kinderen per workshop € 75,00 per uur excl. reiskosten. De lessen zijn in te zetten als eenmalige muziekactiviteit en als lesreeks.

Een djembé workshop bij u op school?

Vraag info aan
No comments
nicoleDjembé
read more

Rhythm on Trash

Rhythm on Trash

Deze duurzame workshop gaat over hergebruiken, creatief denken en muziek maken. De kinderen leren ‘out of the box’ om te gaan met de afvalmaterialen.

Ons motto: Overal zit muziek in!

Inhoud workshop

Ook wel “trommel op rommel” genoemd. We gaan op verschillende afvalmaterialen (bijvoorbeeld tonnen, kliko’s, emmers, afvalbakken, autovelgen) muziek maken.

Tijdens de workshop gaan we samen 1 ritme vormen en meerdere ritmes door elkaar spelen (polyritmiek). Een verassende en leuke workshop!

Kosten

De workshops hebben een duur van 60 minuten en de kosten bedragen € 75,00 per uur excl. reiskosten (btw vrijgesteld). De lessen zijn in te zetten als eenmalige muziekactiviteit en als lesreeks.

Workshop Rhythm on Trash bij u op school?

Klik hier
No comments
nicoleRhythm on Trash
read more

Body Percussie

Workshop Body Percussie

Slaan op je benen, klappen in je handen, gekke geluiden maken met je mond, met je vingers knippen. Een combinatie van alle geluiden die je met je lichaam kan maken zorgt voor te gekke ritmes.

Inhoud workshop

Je lichaam als instrument! De kinderen ontdekken dat ze met hun lichaam muziek kunnen maken en gaan een eigen ritme bedenken tijdens deze workshop.

Kosten

De workshop heeft een duur van 60 minuten en de kosten bedragen € 75,00 per uur excl. reiskosten (btw vrijgesteld). De lessen zijn in te zetten als eenmalige muziekactiviteit en als lesreeks. Deze workshop is tevens voor een meerprijs van € 30,00 uit te voeren met blacklight.

Samen met de kinderen ontdekken hoe je muziek maakt met je lijf?

Klik hier
No comments
nicoleBody Percussie
read more

Cardio Drums

Workshop Cardio Drums

Deze intensieve workshop is erg aantrekkelijk door de opzwepende muziek. Een speellokaal, gymlokaal of lege ruimte is een vereiste.

Inhoud workshop

De kinderen gaan muziek maken en sporten combineren. Tijdens deze workshop gaan we op grote ballen drummen en tegelijkertijd op de muziek bewegen/dansen.

Kosten

De workshop heeft een duur van 60 minuten en de kosten bedragen € 75,00 per uur excl. reiskosten (btw vrijgesteld). De lessen zijn in te zetten als eenmalige muziekactiviteit en als lesreeks.

Cardio Drums bij u op school?

Neem contact op
No comments
nicoleCardio Drums
read more

Junior Breakdance

Junior Breakdance

Klassiek in een modern jasje. De kinderen gaan onder begeleiding van een dansdocente kennis maken met de dansstijl ‘breakdance’. Een moderne dansstijl die zijn oorsprong vind in de jaren ’70 in New York.

Inhoud workshop

De kinderen leren een choreografie aan van een dansdocente op de klassieke noten van Mozart. Onder deze klassieke muziek is een dikke beat gezet waar de kinderen de meest coole moves op leren. Goed voor het ritmegevoel en de motorische ontwikkeling.

Kosten

De kosten voor deze workshops bedragen € 65,00 per workshop voor 45 minuten. De kosten voor deze workshops bedragen € 75,00 per workshop voor 60 minuten. De workshops voor groep 1-2-3 hebben een lengte van 45 minuten. Bovenstaand bedrag is exclusief reiskosten à €0,19 per gereden km vanaf Enschede. Educatieve workshops zijn vrijgesteld van BTW

Breakdance in uw groep 2-3?

Klik hier
No comments
nicoleJunior Breakdance
read more

Vuilnismannendans

Vuilnismannendans

Een dans die zowel bij jonge kinderen als bij de ouders/docenten tot de verbeelding spreekt. De vuilnismannendans. Een dans over een vuilnisman die al het vuilnis op komt halen. Dansdocente Tessa neemt de kinderen mee in hun eigen fantasiewereld met deze dans.

Inhoud workshop

De kinderen gaan, onder begeleiding van dansdocente Tessa, de vuilnismannendans instuderen. Een dans waarbij zowel fysiek (dansen) als vocaal (zingen) met de kinderen gewerkt wordt.

Kosten

De kosten voor deze workshops bedragen € 65,00 per workshop voor 45 minuten en € 75,00 voor 60 minuten. Bovenstaand bedrag is exclusief reiskosten à €0,19 per gereden km vanaf Enschede. Educatieve workshops zijn vrijgesteld van BTW

De vuilnismannendans in uw groep 1,2 of 3?

Klik hier
No comments
nicoleVuilnismannendans
read more