My Blog

Dagprojecten

Dagprojecten op scholen

Op zoek naar een leuke afsluiting van een projectweek? Op een originele manier het jubileum van uw school vieren? Samen op spectaculaire wijze afscheid nemen van een docent/directeur? Een hele dag repeteren en aan het eind een spetterende show!

Welke workshops zijn er mogelijk?

Rhythm on Trash

Ook wel “trommel op rommel” genoemd. We gaan op verschillende afvalmaterialen (bijvoorbeeld tonnen, kliko’s, emmers, afvalbakken, autovelgen) muziek maken. Tijdens de workshop gaan we samen 1 ritme vormen en meerdere ritmes door elkaar spelen (polyritmiek). Een verassende en leuke workshop!

Salsa dansen

Samen met onze docent Rudsel leren de kinderen Salsa dansen. De opzwepende muziek en spectaculaire bewegingen zorgen voor een spetterende show aan het einde van de dag.

Boomwhackers

Boomwhackers zijn gestemde akoestische plastic buizen die elke een eigen harmonische toon geven. Oftewel: elke buis geeft een andere toon. Ze worden bespeeld door ergens op te slaan, tegen elkaar te slaan, tegen iemands hand te slaan enzovoorts.

Bodypercussie

Slaan op je benen, klappen in je handen, gekke geluiden maken met je mond, met je vingers knippen. Een combinatie van alle geluiden die je met je lichaam kan maken zorgt voor te gekke ritmes. Deze workshop is bij een dagproject mogelijk in combinatie met een blacklight!

Urban Dance

Tijdens deze dansworkshop werken de kinderen aan motoriek, uitstraling en ritmegevoel. Urban Dance is een combinatie van verschillende dansstijlen. Tijdens de workshop is er tijd om een choreografie van onze docent aan te leren en ruimte voor freestyle dansen.

Rap

Tijdens de rapworkshop ga je samen met onze zeer ervaren rapper aan de slag. Alle facetten van rappen komen aan bod, het (hiphop) ritme, de rijmschema’s, de performance van een rapper en het schrijven van teksten. Uiteindelijk wordt er gewerkt naar een individuele of groepsrap, afhankelijk van de wensen van de school en de leerlingen.

Vuilnismannendans

Een dans die zowel bij jonge kinderen als bij de ouders/docenten tot de verbeelding spreekt. De vuilnismannendans. Een dans over een vuilnisman die al het vuilnis op komt halen. Dansdocente Tessa neemt de kinderen mee in hun eigen fantasiewereld met deze dans.

Cardio Drums

De kinderen gaan muziek maken en sporten combineren. Tijdens deze workshop gaan we op grote ballen drummen en tegelijkertijd op de muziek bewegen/dansen. Erg leuk om te doen én om naar te kijken in de eindshow.

Lichtjesdans

Een combinatie van dans en theater komen aan bod in deze ‘lichtjesdans’. De leerlingen dansen om de lichtjesboom heen met kleine lampjes om hun vinger. Hoe spannend is het om in het donker te dansen met z’n allen?

Djembé

De kinderen gaan trommelen op djembés uit Afrika. De djembé is een houten trommel bespannen met een geitenvel. Een djembé wordt met de handen bespeeld en kan meerdere klanken produceren. Door deze klanken te combineren kunnen er ritmes gevormd worden.

Popzang

De leerlingen gaan samen een bekend popliedje instuderen. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau van groep is er ruimte voor meerstemmigheid, solo’s en choreografieën bij de uitvoering van het lied.

Theater

Fantaseer, improviseer en maak met elkaar een echt theaterstuk!
Onze docent helpt de kinderen over de drempel heen van het acteren, want dat kan best een beetje spannend zijn. Samen maken ze een theaterstuk vol humor en met verrassende acts.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Klik hier

Ervaringen van andere klanten

  • De voorstelling was superleuk en je enthousiasme was aanstekelijk    

    Henriëtte Gerritsen Mulkes Marijkeschool Nijverdal - Dagproject
  • Ons dagproject was zeer geslaagd, super leuke lessen en een spetterende uitvoering. Een echte aanrader voor iedereen die van muziek en van kinderen houdt...

    Jeannet Hietkamp Beatrixschool Rijssen
  • Somnium music geeft ontzettend leuke workshops voor de basisschool. Niet alleen voor een dag, maar ook voor bijvoorbeeld een projectweek. Bij ons was de afsluiting geweldig. 200 kinderen die samen een hele voorstelling in elkaar hebben gezet (uiteraard onder leiding van Somnium Music), wat een feest!

    Marjon Dommerholt

Wat kunt u verwachten?

Wij studeren met alle klassen een act in die we aan het eind van de dag in een eindpresentatie/show verwerken. Een erg leuke dag waarbij (h)erkenning van talent, plezier en samenwerken als klas centraal staan. Benieuwd naar de kosten? Dit hangt af van het aantal groepen op uw school. Graag maken wij een passende offerte!

Meer informatie

Programma op maat

Tijdens een dagproject studeren wij met alle kinderen van uw school verschillende muzikale workshops in. De workshops variëren van drummen tot dansen (in overleg met u stellen wij een workshopinvulling samen). Verdeeld over de dag bereiden de leerlingen samen met een vakkundig docent een optreden voor. Aan het eind van de dag zullen zij deze ervaring in de praktijk brengen door middel van een uitvoering voor medeleerlingen, familie en eventueel andere belangstellenden. Het is tevens mogelijk om een (verassings)act in te studeren met het docententeam en deze in de uitvoering te tonen aan de leerlingen. Wij maken graag een persoonlijk workshop-programma voor u, waarbij we zoveel mogelijk invulling geven aan de wensen van uw school.

No comments
nicoleDagprojecten
read more

Lichtjesdans

Lichtjesdans

Een combinatie van dans en theater komen aan bod in deze ‘lichtjesdans’. De leerlingen dansen om de lichtjesboom heen met kleine lampjes om hun vinger. Hoe spannend is het om in het donker te dansen met z’n allen?

Inhoud workshop

De inhoud van deze workshop is een combinatie tussen dans en theater. De kinderen voeren deze dans uit in het donker. Een speellokaal of gymzaal is een vereiste.

Kosten

De kosten voor deze workshops bedragen € 65,00 per workshop. De workshops voor groep 1-2-3 hebben een lengte van 45 minuten. Bovenstaand bedrag is exclusief reiskosten à €0,19 per gereden km vanaf Enschede. Educatieve workshops zijn vrijgesteld van BTW.

Lichtjesdans bij u in groep 1-2-3?

Klik hier
No comments
nicoleLichtjesdans
read more

Junior Breakdance

Junior Breakdance

Klassiek in een modern jasje. De kinderen gaan onder begeleiding van een dansdocente kennis maken met de dansstijl ‘breakdance’. Een moderne dansstijl die zijn oorsprong vind in de jaren ’70 in New York.

Inhoud workshop

De kinderen leren een choreografie aan van een dansdocente op de klassieke noten van Mozart. Onder deze klassieke muziek is een dikke beat gezet waar de kinderen de meest coole moves op leren. Goed voor het ritmegevoel en de motorische ontwikkeling.

Kosten

De kosten voor deze workshops bedragen € 65,00 per workshop voor 45 minuten. De kosten voor deze workshops bedragen € 75,00 per workshop voor 60 minuten. De workshops voor groep 1-2-3 hebben een lengte van 45 minuten. Bovenstaand bedrag is exclusief reiskosten à €0,19 per gereden km vanaf Enschede. Educatieve workshops zijn vrijgesteld van BTW

Breakdance in uw groep 2-3?

Klik hier
No comments
nicoleJunior Breakdance
read more

Vuilnismannendans

Vuilnismannendans

Een dans die zowel bij jonge kinderen als bij de ouders/docenten tot de verbeelding spreekt. De vuilnismannendans. Een dans over een vuilnisman die al het vuilnis op komt halen. Dansdocente Tessa neemt de kinderen mee in hun eigen fantasiewereld met deze dans.

Inhoud workshop

De kinderen gaan, onder begeleiding van dansdocente Tessa, de vuilnismannendans instuderen. Een dans waarbij zowel fysiek (dansen) als vocaal (zingen) met de kinderen gewerkt wordt.

Kosten

De kosten voor deze workshops bedragen € 65,00 per workshop voor 45 minuten en € 75,00 voor 60 minuten. Bovenstaand bedrag is exclusief reiskosten à €0,19 per gereden km vanaf Enschede. Educatieve workshops zijn vrijgesteld van BTW

De vuilnismannendans in uw groep 1,2 of 3?

Klik hier
No comments
nicoleVuilnismannendans
read more

Katja’s Keukenorkest

Katja’s Keukenorkest

Het verhaal gaat over Katja, zij zit in groep 2 van de basisschool en wil graag koken. Maar mama is nog druk met de was opruimen en strijken. Katja besluit zelf in de keuken te gaan koken…maar of dat zo’n goed idee is?

Inhoud workshop

De kinderen gaan op diverse materialen uit de keuken ‘aan de slag’. Alle geluiden in de workshop worden geproduceerd door de leerlingen zelf. Aan de hand van lettergrepen leren zij spelenderwijs diverse ritmes.

Kosten

De kosten voor deze workshops bedragen € 65,00 per workshop voor 45 minuten en € 75,00 voor 60 minuten. Bovenstaand bedrag is exclusief reiskosten à €0,19 per gereden km vanaf Enschede. Educatieve workshops zijn vrijgesteld van BTW.

Katja’s Keukenorkest bij u op school?

Klik hier
No comments
nicoleKatja’s Keukenorkest
read more

Tovertrommelen

Tovertrommelen

Tovertrommelen

Deze workshop is geschikt voor groep 1-2-3 basisonderwijs. Tijdens de workshop Tovertrommelen nemen we de kinderen mee naar het toverbos. Daar woont Timo een jonge tovenaar. Timo heeft een grote fout gemaakt, hij heeft perongeluk alle dieren weggetoverd.

Kosten

De workshop heeft een duur van 45 minuten en de kosten bedragen € 65,00 per uur excl. reiskosten (btw vrijgesteld). De lessen zijn in te zetten als eenmalige muziekactiviteit of onder de naam (t)rommelen als lesreeks

Inhoud workshop

Op onze tovertrommels gaan we proberen om de dieren terug te vinden. Een leuke workshop waarbij aan de hand van een verhaal diverse ritmes worden aangeleerd.

Met uw klas tovertrommelen?

Klik hier
No comments
nicoleTovertrommelen
read more