Dagprojecten op scholen

Op zoek naar een leuke afsluiting van een projectweek? Op een originele manier het jubileum van uw school vieren? Samen op spectaculaire wijze afscheid nemen van een docent/directeur? Een hele dag repeteren en aan het eind een spetterende show!

Programma op maat

Tijdens een dagproject studeren wij met alle kinderen van uw school verschillende muzikale workshops in. De workshops variëren van drummen tot dansen (in overleg met u stellen wij een workshopinvulling samen). Verdeeld over de dag bereiden de leerlingen samen met een vakkundig docent een optreden voor. Aan het eind van de dag zullen zij deze ervaring in de praktijk brengen door middel van een uitvoering voor medeleerlingen, familie en eventueel andere belangstellenden. Het is tevens mogelijk om een (verassings)act in te studeren met het docententeam en deze in de uitvoering te tonen aan de leerlingen. Wij maken graag een persoonlijk workshop-programma voor u, waarbij we zoveel mogelijk invulling geven aan de wensen van uw school.

Wat kunt u verwachten?

Wij studeren met alle klassen een act in die we aan het eind van de dag in een eindpresentatie/show verwerken. Een erg leuke dag waarbij (h)erkenning van talent, plezier en samenwerken als klas centraal staan. Benieuwd naar de kosten? Dit hangt af van het aantal groepen op uw school. Graag maken wij een passende offerte!

Meer informatie

Welke workshops zijn er mogelijk?

Rhythm on Trash

Ook wel “trommel op rommel” genoemd. We gaan op verschillende afvalmaterialen (bijvoorbeeld tonnen, kliko’s, emmers, afvalbakken, autovelgen) muziek maken. Tijdens de workshop gaan we samen 1 ritme vormen en meerdere ritmes door elkaar spelen (polyritmiek). Een verassende en leuke workshop!

Salsa dansen

Samen met onze docent Rudsel leren de kinderen Salsa dansen. De opzwepende muziek en spectaculaire bewegingen zorgen voor een spetterende show aan het einde van de dag.

Boomwhackers

Boomwhackers zijn gestemde akoestische plastic buizen die elke een eigen harmonische toon geven. Oftewel: elke buis geeft een andere toon. Ze worden bespeeld door ergens op te slaan, tegen elkaar te slaan, tegen iemands hand te slaan enzovoorts.

Bodypercussie

Slaan op je benen, klappen in je handen, gekke geluiden maken met je mond, met je vingers knippen. Een combinatie van alle geluiden die je met je lichaam kan maken zorgt voor te gekke ritmes. Deze workshop is bij een dagproject mogelijk in combinatie met een blacklight!

Urban Dance

Tijdens deze dansworkshop werken de kinderen aan motoriek, uitstraling en ritmegevoel. Urban Dance is een combinatie van verschillende dansstijlen. Tijdens de workshop is er tijd om een choreografie van onze docent aan te leren en ruimte voor freestyle dansen.

Rap

Tijdens de rapworkshop ga je samen met onze zeer ervaren rapper aan de slag. Alle facetten van rappen komen aan bod, het (hiphop) ritme, de rijmschema’s, de performance van een rapper en het schrijven van teksten. Uiteindelijk wordt er gewerkt naar een individuele of groepsrap, afhankelijk van de wensen van de school en de leerlingen.

Vuilnismannendans

Een dans die zowel bij jonge kinderen als bij de ouders/docenten tot de verbeelding spreekt. De vuilnismannendans. Een dans over een vuilnisman die al het vuilnis op komt halen. Dansdocente Tessa neemt de kinderen mee in hun eigen fantasiewereld met deze dans.

Cardio Drums

De kinderen gaan muziek maken en sporten combineren. Tijdens deze workshop gaan we op grote ballen drummen en tegelijkertijd op de muziek bewegen/dansen. Erg leuk om te doen én om naar te kijken in de eindshow.

Lichtjesdans

Een combinatie van dans en theater komen aan bod in deze ‘lichtjesdans’. De leerlingen dansen om de lichtjesboom heen met kleine lampjes om hun vinger. Hoe spannend is het om in het donker te dansen met z’n allen?

Djembé

De kinderen gaan trommelen op djembés uit Afrika. De djembé is een houten trommel bespannen met een geitenvel. Een djembé wordt met de handen bespeeld en kan meerdere klanken produceren. Door deze klanken te combineren kunnen er ritmes gevormd worden.

Popzang

De leerlingen gaan samen een bekend popliedje instuderen. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau van groep is er ruimte voor meerstemmigheid, solo’s en choreografieën bij de uitvoering van het lied.

Theater

Fantaseer, improviseer en maak met elkaar een echt theaterstuk!
Onze docent helpt de kinderen over de drempel heen van het acteren, want dat kan best een beetje spannend zijn. Samen maken ze een theaterstuk vol humor en met verrassende acts.

Cajon

Tijdens deze percussieworkshop werken de kinderen aan motoriek, samenspel en ritmegevoel. De Cajon is een populair instrument en tijdens de workshop leren de kinderen verschillende ritmes aan.

Breakdance

Tijdens deze breakdance workshop werken de kinderen aan motoriek, uitstraling en ritmegevoel. Breakdance is een ‘straatdans’ waarbij dans en acrobatische stunts gecombineerd worden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Klik hier

Ervaringen van andere klanten

  • De voorstelling was superleuk en je enthousiasme was aanstekelijk    

    Henriëtte Gerritsen Mulkes Marijkeschool Nijverdal - Dagproject
  • Ons dagproject was zeer geslaagd, super leuke lessen en een spetterende uitvoering. Een echte aanrader voor iedereen die van muziek en van kinderen houdt...

    Jeannet Hietkamp Beatrixschool Rijssen
  • Somnium music geeft ontzettend leuke workshops voor de basisschool. Niet alleen voor een dag, maar ook voor bijvoorbeeld een projectweek. Bij ons was de afsluiting geweldig. 200 kinderen die samen een hele voorstelling in elkaar hebben gezet (uiteraard onder leiding van Somnium Music), wat een feest!

    Marjon Dommerholt
nicoleDagprojecten